top of page

Güneş Enerjisi ve Depolama Projesi İçin Büyük Yatırım

Yenilenebilir Enerji Güçte Lider: Arevon, Kaliforniya'daki Eland 2 Güneş Enerjisi ve Enerji Depolama Projesi İçin 1.1 Milyar Dolarlık Finansman Sağlıyor.

Güneş Enerjisi
Güneş Enerjisi

Yenilenebilir enerji proje geliştiricisi Arevon Energy, Kaliforniya'nın Kern County bölgesinde yer alan Eland 2 Solar + Depolama Projesi için 1.1 milyar dolar finansman sağlama taahhüdünde bulundu. 150 MW güneş enerjisi kapasitesine sahip bu yenilenebilir enerji projesi, aynı zamanda 600 MWh enerji depolama kapasitesine sahiptir. Şu anda erken inşa aşamasında olan tesisin 2025'in ilk çeyreğinde faaliyete geçmesi planlanıyor.


Wells Fargo, 431 milyon dolarlık vergi özkaynak taahhüdü sağladı. Arevon Energy, 654 milyon dolarlık borç finansmanını güvenceye alarak, bu kapsamda inşaattan vadeye kredi, vergi sermayesi köprü kredisi ve akreditif olanaklarını içeriyor. Canadian Imperial Bank of Commerce (CIBC), İdari Temsilci ve diğer koordinatör lider düzenleyiciler arasında yer aldı. JP Morgan, ortak lider düzenleyici olarak görev yaptı. Amis, Patel & Brewer, LLP, Arevon'u sponsor danışmanı olarak temsil etti; Milbank LLP, kredi veren danışmanı ve Sheppard Mullin, vergi sermayesi danışmanı olarak görev aldı. "Amiral gemimiz Eland 1 ve 2 tesisleri gibi güneş enerjisi + depolama projeleri, Arevon'un stratejisinde kilit bir rol oynuyor. Hibrit enerji santralleri, elektrik talebinin en yoğun olduğu dönemlerde daha güvenilir ve öngörülebilir enerji verimi sağlıyor. Bu da çeşitli, çok gigawattlı portföyümüzde tutarlı getiriler elde etmemize olanak tanıyor." dedi.

"Eland projeleri, ekibimizin finansal gücünü, sektör uzmanlığını ve sürdürülebilir enerji altyapısını teşvik etmeye yönelik düşünceli yaklaşımını vurgulamaktadır. Enerji dönüşümüne güç veren liderler olarak, bu ivmeyi geliştirmeye devam edeceğiz. Eland 2, Arevon'un portföyündeki en büyük enerji santrallerinden biri olup, tamamlandığında 751 MWDC güneş enerjisi üretimi ve 300 MW/1.200 MWh enerji depolaması ile ülkedeki en büyük güneş enerjisi + enerji depolama tesislerinden biri olacak.


Güney Kaliforniya Kamu Enerji Kurumu ile yapılan uzun vadeli bir PPA kapsamında Eland 2, Güney Kaliforniya'nın enerji ihtiyaçlarını karşılamak için 200 MWAC elektrik sağlayacak ve enerji depolamayı kullanarak her gün uzun bir süre boyunca elektrik sağlayacak. Batarya kısmı, Tesla'nın Megapack 2 XL batarya sistemi tarafından desteklenmektedir. SOLV Energy, projenin mühendislik, tedarik ve inşaat (EPC) yüklenicisi olarak görev yapmaktadır.



bottom of page