top of page

Iveco, En Büyük Elektrikli Otobüs Anlaşmasını İmzaladı

Iveco, bugüne kadarki en büyük elektrikli otobüs sözleşmesini imzalayarak Roma şehrine 400'den fazla bataryalı elektrikli şehir otobüsü ve 10 yıllık bir hizmet sözleşmesi sattı.


Yeni anlaşma kapsamında, Iveco, Roma'nın toplu taşıma şirketi ATAC S.p.A. | Azienda per la mobilità'ya 411 adet bataryalı elektrikli araç sağlayacak. Bu 300 milyon Avroluk anlaşma, 12 ve 18 metrelik otobüs modellerinin satın alma maliyetinin yanı sıra her otobüs için 10 yıllık tam servis bakım planını içeriyor.


Iveco Group Otobüs İş Birimi Başkanı Domenico Nucera, "Roma'nın daha yeşil ve verimli bir mobiliteye geçişine önemli bir katkıda bulunmaktan son derece gurur duyuyoruz" dedi. "Elektrikli yolcu taşımacılığı alanındaki güçlü teklifimiz hem İtalya'da hem de uluslararası arenada kabul görüyor ve lider bir ortak olarak pozisyonumuzu teyit ediyor. İtalya'nın başkenti olan 'Ebedi Şehir'e doğru yola çıkmadan önce, Iveco Bus için siparişler açısından son derece tatmin edici bir yılı noktaladık."


Tamamen elektrikli otobüslerin ilk teslimatının 2024 yılı sonuna kadar gerçekleşmesi planlanırken, geri kalan otobüslerin 2026 yazında hizmete girmesi öngörülüyor.


İtalyan kırmızısı renginde Iveco elektrikli otobüs; Iveco aracılığıyla.
İtalyan kırmızısı renginde Iveco elektrikli otobüs; Iveco aracılığıyla.

Iveco E-way otobüsü ilk olarak 2019'da Busway'de tanıtıldı ve tek bir şarjla 527 km (yaklaşık 325 mil) yol yaparak basını büyüledi. Bu da demek oluyor ki, İtalya'nın başkentinde turistleri ve yolcuları bir gün boyunca taşımak için fazlasıyla yeterli bir menzile sahip.


Roma ile yapılan bu anlaşma, Iveco'nun bu türdeki en büyük anlaşması olarak öne çıkıyor ve geçen yılın başlarında Busitalia'ya satılan 150 elektrikli otobüs anlaşmasını geride bıraktı.

Nucera, "Bu anlaşma, tamamen elektrikli mobilite çözümlerindeki lider konumumuzu teyit ediyor ve emisyonsuz mobilite hizmetlerini sunma konusunda ulaşım operatörleri için mükemmel bir partner olduğumuzu kanıtlıyor," dedi. "İtalya'da toplu taşımayı daha sürdürülebilir hale getirme konusunda Busitalia'ya destek vermekten gurur duyuyoruz."


bottom of page