top of page

Brüksel Havalimanı, Güneş Enerjisi Kapasitesini İki Katına Çıkarıyor

Brüksel Havalimanı Şirketi: Hızlı Geçiş ve Güneş Enerjisi Projeleri

Brüksel Hava Limanı
Brüksel Hava Limanı

Brüksel Havalimanı, 2030 yılına kadar karbon nötr olma hedefi doğrultusunda adımlar atıyor. Güneş enerjisine vurgu yaparak, kargo bölgesinin batı bölümündeki yeni binalara toplam 65.000 m²'lik bir alan üzerine güneş panelleri entegre ediliyor. Güneş enerjisinin yarısı havalimanının kendi enerji taleplerini karşılamak üzere kullanılacak, bu da enerji arzını %4'ten %9'a çıkaracak. Diğer yarısı ise bölgedeki ortaklar tarafından kullanılacak.


Brüksel Havalimanı, Kargo Binalarında Güneş Enerjisi İle Çevreye Katkı Sağlıyor" Ocak ayının sonunda başlayan kurulum çalışmaları, Kuehne+Nagel, Worldwide Flight Services, Expeditors, Swissport ve Herfurth'un binalarını kapsıyor. Toplam 65.000 m² güneş paneli, yılda 7.300 megawatt saat güneş enerjisi üretecek, bu da yaklaşık 2.100 hanenin yıllık tüketimine eşdeğer.


Brüksel Havalimanı Şirketi CEO'su Arnaud Feist, projeyi şu şekilde değerlendiriyor: "Bu güneş paneli projesi, net sıfır karbon emisyon hedefimize önemli bir adımdır. Hem kendi enerji ihtiyacımız için güneş enerjisini iki katına çıkarıyoruz, hem de kargo ortaklarımıza yerel olarak üretilen güneş enerjisi sağlıyoruz. Böylece onlar da kendi karbon emisyonlarını daha da azaltabilecekler.

Havayolu Güneş Enerjisi: Brüksel Havalimanı'nda Güneş Tarlaları Genişliyor. Brüksel Havalimanı şu anda tüketilen enerjinin %4'ünü karşılayan mevcut güneş enerjisi tarlalarını genişletiyor. Eklenen güneş panelleri ile enerji arzının %9'u hedefleniyor; ancak havalimanı, bu enerjinin yalnızca yarısını kullanacak. Geri kalan kısmı kargo ortaklarına sunularak, kargo bölgesinde üretilen güneş enerjisinin kullanımına katkı sağlanacak.


2018'den bu yana karbon nötr olan Brüksel Havalimanı Şirketi, geçen yıl 2050 yerine 2030'a kadar net sıfır karbon hedefini hızlandırdı. Güneş enerjisi, bu hedefe ulaşmada ilk adımı oluşturuyor ve ilk yeni kurulumun Mayıs sonunda tamamlanması bekleniyor. Güneş Enerjisi, Haziran ayında kullanıma sunulacak. Diğer potansiyel yerlerdeki güneş panelleri için araştırmalar devam ediyor. Hedef, 2027'ye kadar yılda 24.000 megawatt saat enerji üreten 27 MWp'ye ulaşmak. Brüksel Havalimanı Şirketi, 2018'den bu yana kendi emisyonları için karbon nötr bir havalimanı işletmecisi olma başarısını sürdürüyor. Geçen yıl, 2050 yerine 2030'a kadar net sıfır karbon hedefini hızlandırma kararı alındı. Güneş enerjisi, bu hedefe ulaşmada ilk somut adımı oluşturuyor ve Mayıs sonunda tamamlanacak olan yeni kurulumla Haziran ayında kullanıma sunulacak. Diğer potansiyel yerlerdeki güneş panelleri için araştırmalar sürüyor. Hedef, 2027 yılına kadar yılda 24.000 megawatt saat enerji üreten 27 MWp'ye ulaşmak.



bottom of page