top of page

ABD, 22 Milyon Dönüm Federal Araziyi Güneş Enerjisine Açıyor

Güncelleme tarihi: 28 Şub

Güneş Enerjisi için Biden'ın Batıdaki Federal Arazi Planı

Biden yönetimi, ABD'nin batısındaki 22 milyon dönümlük federal arazide güneş enerjisi geliştirilmesine yönelik yol haritasını güncelledi. Bureau of Land Management (BLM) ve Enerji Bakanlığı'nın Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı, önümüzdeki 20 yıl boyunca güneş enerjisi çiftlikleri için federal arazilerin 700,000 dönüme ihtiyaç duyulacağını belirledi, bu nedenle BLM, ABD'nin 2035'e kadar net sıfır güç sektörü hedefine ulaşmasına yardımcı olmak için "maksimum esneklik" sağlamak amacıyla 22 milyon dönüm önerdi.


Bu plan, Bureau of Land Management'ın 2012 Batı Güneş Planı'nın güncellemesidir ve başlangıçta altı eyalet - Arizona, California, Colorado, Nevada, New Mexico ve Utah'da güneş enerjisi gelişimi için alanları tanımlayan bir plan olarak başladı.


Güneş enerjisi
Güneş enerjisi

Güncellenmiş yol haritası, orijinal altı eyaletin analizini geliştirirken Idaho, Montana, Oregon, Washington ve Wyoming gibi beş ek eyalete genişler. Ayrıca, var olan veya planlanan iletim hatlarına 10 mil içinde bulunan arazilere odaklanır ve hassas kaynaklara sahip arazilerden uzaklaşır.


Solar Enerji Endüstrileri Derneği (SEIA) Düzenleyici İşler Başkan Yardımcısı Ben Norris, BLM tarafından duyurulan Batı Güneş Planı güncellemelerine yanıt olarak şunları söyledi:

Öneri, iletim altyapısına yakın 200,000 dönüm arazi belirler ve önemli bir eksikliği düzeltmeye ve güneş enerjisi gelişimini kolaylaştırmaya yardımcı olur. Mevcut politika uyarınca, petrol ve gaz gelişimine açık en az 80 milyon dönümlük federal arazi bulunmaktadır, bu da güneş enerjisi için kullanılabilir kamu arazisinin 100 katıdır. BLM'nin önerisi doğru yönde büyük bir adımdır ve enerji ekonomimizde güneş enerjisinin oynadığı önemli rolü tanır.


Biden yönetimi altındaki BLM, 47 temiz enerji projesini onayladı ve kamu arazilerinde 11,236 megavat (MW) rüzgar, güneş ve jeotermal enerjinin kullanımına izin verdi, bu da 3.5 milyon evi beslemek için yeterlidir.


bottom of page